Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kényelem, stílus, harmónia - kutyáknak is!

Milyen a jó kutyafekhely? Kényelem, praktikum, megjelenés!

Milyen a jó kutyafekhely? Kényelem, praktikum, megjelenés!
Kedvenceink a legkülönbözőbb helyeken tudnak a leheveredni a lakásban a nap legkülönbözőbb szakában. Valamikor a napfényben úszó részt keresik, valamikor a hideg kövön dobják le magukat és van, amikor elvonulnak a saját kis kuckójukba pihenni. Sok gazdival beszélgetünk és gyakran szóba kerül, hogy minek legyen külön fekhelye a kutyának a lakásban, hiszen az esetek többségében ott van velem a heverőn, vagy a lábamnál a földön.

Mi alapján válasszunk kutyaágyat kedvencünknek?

Jól ismerjük a régi nótát, amiben az emberek által elgondolt ideális időbeosztás kerül megéneklésre, miszerint 8 óra munka, 8 óra alvás, 8 óra szórakozás. Ha lenne hasonló dal a kutyákról, akkor valószínűleg valahogy így hangzana 12 óra alvás, 6 óra lustizás, 6 óra aktivitás. Ebből is látszik, hogy a nap 24 órájában a kutyák nagyságrendileg 18 órát fekve töltenek.

Ezért nem mindegy, hogy milyen fekhelyet választunk!

Természetesen első lényeges szempont a méret, férjen el rajta és tudjon egy kiadósat nyújtózkodni is. Ha több kutyátok van és szeretnek összebúja aludni, akkor is legyen helyük külön pihenni. Nyugodtan mérd meg őt alvás közben, amikor össze van kucorodva és ehhez adjál mondjuk 20 cm-t az ideális ágy kiválasztásához.

Figyeld meg kutyádat alvás közben! Szereti magát betúrni a pléd alá és csak a kis lábait látod, miközben ütemes horkolás hallatszik ki a pléd alól? Ebben az esetben a Donut fekhelyeket ajánlom a figyelmedbe az oldalunkon. A fekhelyek kialakítása nem csak esztétikai kérdés, hanem elősegítik az ideális testhőmérséklet elérését is alvás közben, ami a kedvenceinknél 38 °C körül ideális.

A következő sarkalatos szempont a kutyaágy kialakítása, a huzat minősége és a párna tömő anyaga. Pihenés közben gyakran látom, hogy a kutyám a fekhely peremét használja párnaként és onnan figyeli mi történik a konyhában és ugrásra kész, ha leesik valami földre.

A fekhelynél fontos, hogy ne váltson ki allergiás tüneteket, illetve könnyen tisztítható legyen. Ezért fontos, hogy a külső huzat könnyen lezipzározható legyen és mosógépben mosható. Amennyiben a kutyád még sokat rág, tombol, akkor a tömő anyagnál fontos, hogy ne tudja lenyelni és huzat anyaga tartós, masszív legyen. Az általunk használt magas minőségű matracok könnyen formálhatóak, megfelelő alátámasztást nyújtanak a kutyusok számára, legyen az idősödő vagy gerinc betegséggel küzdő kutya.

A kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy beltéri vagy kültéri használtra szánjuk az új fekhelyet. A huzat anyagok sokszor nem bírják huzamosabb ideig a közvetlen napfényt, illetve a nedvességet. Az általunk tervezett fekhelyek könnyen tisztíthatóak, legyen szó szőrről vagy sárról.

Termékeink akkor is remek választás, ha szeretnél végre egy fekhelyet hosszútávra vásárolni, hiszen az általunk használt alapanyagoknak köszönhetően matracaink nem fognak ellaposodni, még évek multán sem, de ha úgy érzed, hogy változtatni szeretnél a matrac puhaságán vagy keménységén, akkor abban is tudunk segíteni akár utólag is.

Ha a fentieken már túl vagy és kiválasztottad a kutyádnak a legmegfelelőbb fekhelyet, akkor most gondolj kicsit magadra. Nézz körül a lakásodban és képzeld el melyik szín és formavilág illik az otthonodba. Oldalunkon több ágyat is találsz különböző színekben és hozzá illő kiegészítőkkel, játékokkal, így teheti teljessé a lakásod megjelenését egy okosan és ízlésesen kiválasztott kutyaágy.

Kellemes böngészést kívánunk oldalunkon és ha bármilyen kérdésed lenne felénk az elérhetőségeink valamelyikén állunk rendelkezésedre, akár emailen vagy személyesen az üzletünkben.

Az oldal tetejére